Over ons

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat er met oude vliegtuigen gebeurt?
99% van de vliegtuigen die te oud zijn om nog economisch te vliegen worden gesloopt of in de woestijn geparkeerd. De overige 1% wordt gebruikt voor trainingsdoeleinden of worden gedoneerd aan scholen of musea.

Airplanehome gaat een vliegtuig een nieuw leven geven, en wel op een heel bijzondere manier!

In 2019 wordt een Boeing 727 omgebouwd tot hotelkamer met vergaderruimte.
In het toestel is dan de mogelijkheid om te overnachten en vergaderen.
Het wordt een CO2 neutraal concept, alle gebruikte materialen en apparatuur zijn duurzaam, in de vleugels komen zonnepanelen en er wordt gebruikt gemaakt van innovatieve technieken om het toestel te verwarmen en te koelen. Ook op het gebied van afvalbeleid is goed nagedacht.
Het toestel wordt in de toekomst zelfs gebruikt voor educatieve doeleinden!

Doel: Overnachten of vergaderen in hogere sferen.

Niet alleen de meest bijzondere maar ook de duurzaamste hotelkamer van Nederland.

Over de Ondernemer

Al van jongs af aan ben ik gek op alles wat met commerciële luchtvaart te maken heeft. Echter heb ik nooit de keuze gemaakt om in deze branche te gaan studeren of werken.
De luchtvaartbranche is een lastige en onstabiele branche, dat zien we met name terug na de aanslagen in New York op 11 september 2001. Deze branche is de laatste 20 jaar erg veranderd. Door de komst van prijsvechters is de beleving van het vliegen een stuk minder geworden. Tegenwoordig zitten we voor een paar tientjes al in een volgeboekt vliegtuig, als sardientjes in een blik maar dat maakt ons niets uit want een aantal uur later zijn we op een zonnige plek ver van huis…

Na diverse opleidingen gevolgd te hebben ben ik in de detailhandel terecht gekomen. Ik wilde graag manager worden van een groot winkelbedrijf, dat is gelukt. In 2008 werd ik bedrijfsleider van een gerenommeerde supermarktorganisatie.
Miljoenen omzet, veel personeel en verantwoordelijkheid is leuk maar na 7 jaar als manager gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging.
Ik ben iemand met ambities, een kartrekker en een echte strever. Als bedrijfsleider van een miljoenenbedrijf werd ik begrensd. Belangrijk was geld, hoeveel er ieder jaar over bleef, het liefst nog een euro-tje meer. De klant stond niet meer centraal. Net zoals bij de prijsvechters in de luchtvaart werd alles uitgeknepen tot op de laatste cent. Dat kan ook anders dacht ik, zo had ik het tenminste ook op school geleerd.
In 2014 wist ik het zeker, Airplanehome wordt realiteit!

Met de start van Airplanehome ben ik al meer dan tien jaar bezig, vanaf 2004 om precies te zijn. Ik wilde een uniek concept opzetten, iets dat onderscheidend is en geen kopie van iets dat al bestaat. Omdat ik nog altijd gecharmeerd was van luchtvaart bleef dit door mijn hoofd spoken.
Een hotelconcept in een oud vliegtuig opzetten, maar dan mét de beleving van vroeger!

Het plan heb ik in de laatste drie jaar opgezet en laten toetsen door verschillende marketingbureaus. Het moest een haalbaar plan zijn al was ik zelf daar al snel van overtuigd. Na veel gesprekken, regelwerk en aanpassingen is het dan bijna definitief.

In 2019 wordt Airplanehome geopend, daar ga ik mijn best voor doen!
Overnachten, vergaderen, gezellig samen zijn, fotoshoot of kinderfeestje in een echte Boeing!

Na lang zoeken heb ik een toestel gevonden dat mogelijk komend jaar naar Maastricht vliegt om daar omgebouwd te worden tot een gastenverblijf met lounge. Het vliegtuig wordt voor een gedeelte weer terug gebracht in de 70’s stijl, de tijd waarin vliegen juist heel bijzonder was. Die bijzondere beleving kunnen de gasten dan (her)beleven.

Door innovatieve technieken wordt het vliegtuig energieneutraal gemaakt. De doelstelling is om de meest duurzame hotelkamer van Nederland te ontwikkelen. Om dit te realiseren zal ik heel ver gaan want nu kan ik eindelijk mijn ideeën in de praktijk waar maken zonder begrensd te worden.

Paul Wijers, Eigenaar Airplanehome