Nieuws

Op deze pagina kunt u al onze nieuwsfeiten terug lezen.

Blijf ook op de hoogte via onze Facebook pagina www.facebook.com/airplanehome

1 september 2020 – Covid19 raakt Airplanehome keihard.

Het is u vast niet ontgaan dat Airplanehome twee jaar vertraging heeft opgelopen vanwege een koerswijziging. In de eerste plannen zou het vliegtuighotel gevestigd worden nabij de luchthaven Maastricht-Aachen. Hiervoor is in 2016 het bestemmingsplan aangepast. Helaas was er na het vertrek van burgemeester Krewinkel te weinig draagvlak en ook geen financiële bijdrage meer vanuit “Beek” waardoor gekeken moest worden naar een alternatieve locatie.

Deze locatie leek gevonden nabij de ELZC in Schinveld. Samen met IBA Parkstad zijn we een nieuwe weg ingeslagen om Airplanehome vleugels te geven in een toeristisch gebied. Deze stappen waren veelbelovend, ook vanuit de betreffende gemeente.

Door de uitbraak van Covid19 is Airplanehome twee zeer belangrijke investeerders verloren. Een voor vrijwel iedereen bekende internationale luchtvaartmaatschappij was goed voor een financiële injectie van 30% v/d totale begroting. Daarnaast is een particuliere investeerder (hotelbranche) afgehaakt om zijn eigen imperium te redden.

Geen goed nieuws dus voor Airplanehome dat concreet alle bedrijfsactiviteiten staakt.

Graag wil ik een ieder die betrokken was bij het project bedanken voor de inzet, als de situatie onverhoopt veranderen kan een herontwikkeling zeker plaatsvinden, dit hangt helemaal af van de investeerders rondom Airplanehome.

 

24 oktober 2018 – Geschiedenis Limburgse luchthaven in Airplanehome.

Wist u dat de eerste plannen om een luchthaven te realiseren op Limburgs grondgebied al dateren uit 1919? In de vergader/lounge ruimte van de Boeing 727 zal deze geschiedenis middels een tijdlijn worden weergegeven. Honderden foto’s zijn reeds in bezit, originele afbeeldingen welke niet op internet te vinden zijn krijgen een mooie plek in deze prachtige accommodatie.

Boekt u straks deze unieke beleving?

23 september 2018 – Airplanehome vertraagd.

Beste fans, sponsors en partners,

Het is alweer een tijd geleden dat ik de laatste update heb geplaatst maar omdat ik wekelijks vragen krijg wat de stand van zaken is rondom Airplanehome de volgende update:

Tot mijn spijt moet ik mededelen dat de geplande opening halverwege 2018 niet gerealiseerd kan worden, het project heeft vertraging opgelopen.

De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om het sponsoring-traject voort te zetten, dit heeft enorm veel energie gekost. Gelukkig is dit wederom succesvol gebleken en hebben ondernemers en particulieren een kleine 70.000,- aan sponsoring toegezegd. Uiteraard blijf ik dit traject voortzetten want iedere Euro extra maakt Airplanehome straks een stukje mooier!

Daarnaast loopt er nog steeds een subsidieaanvraag bij de Provincie Limburg. De subsidieregeling “Versterken toeristisch aanbod Limburg” probeer ik samen met mijn adviseur (H. Kapar) binnen te halen en is van levensbelang om Airplanehome van de grond te krijgen. Wij zijn er van overtuigd dat Airplanehome het toeristisch aanbod in Limburg gaat versterken door haar aantrekkingskracht van gasten die hiervoor speciaal naar Limburg komen. Samen met de samenwerkingspartners op het gebied van automatisering en educatie wordt er een vernieuwend concept neer gezet. Op 6 september is er een hoorzitting geweest, we hebben nogmaals aangegeven waarom we van mening zijn dat Airplanehome recht heeft op de betreffende subsidie. Mede omdat de aanvraag al in november 2017 is ingediend hoop ik snel positief nieuws te kunnen brengen, mocht de Provincie overtuigd zijn en toezeggen dan is de begroting helemaal rond.

De Challenging meetings van het Limburg Economic Development is afgewezen omdat Airplanehome te kleinschalig is en daardoor te weinig (indirecte) werkgelegenheid opbrengt. De regeling is niet voor dit soort initiatieven bedoeld.

Uiteraard hoop ik binnen korte termijn concreet en positief nieuws naar buiten te brengen want ik kan niet wachten om de grote droom eindelijk  in vervulling te laten gaan.

Heeft u suggesties of interesse om zelf aan boord te komen middels sponsoring of partnership? U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via info@airplanehome.nl of 0619902500.

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Paul Wijers.

7 maart 2018 – Update

Beste fans,

Graag wil ik jullie weer op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rondom dit unieke project. Ik krijg regelmatig vragen wanneer de opening is en of men al kan reserveren om te overnachten of vergaderen. Helaas kan ik niet altijd het antwoord geven dat ik graag zou willen. De opening staat nog altijd gepland halverwege 2018. Omdat Airplanehome een ambitieus project is wil ik dit op een verantwoorde manier financieren, het is belangrijk dat Airplanehome in de toekomst gezond en zelfstandig kan blijven.

Met trots kan ik jullie mededelen dat inmiddels meer dan 50% is binnengehaald op het gebied van sponsoring. Enthousiaste ondernemers en particulieren willen hun naam met trots verbinden aan dit geweldige project. Deze sponsorwerving wordt voortgezet met een extra focus op EU-regio. Om dit proces te versterken is de promotievideo aangepast en te zien onder het kopje  “sponsoring”.

Daarnaast loopt er nog een subsidieaanvraag bij de Provincie Limburg. Twee weken geleden zijn de laatste updates en ontwikkelingen doorgegeven aan de contactpersonen. Deze subsidie is van levensbelang om dit project volgens schema van de grond te krijgen. Hopelijk kan ik jullie spoedig positief nieuws brengen over deze aanvraag.

Een aantal keer per jaar beoordeelt Limburg Economic Development aanvragen tijdens Challenging meetings. Hier krijgen initiatieven de kans zich te presenteren. Afgelopen week is deze inschrijving afgerond en hopelijk mag ik Airplanehome in april voor een jury presenteren. Ook deze ondersteuning is van groot belang. Samen met Leeuwenborgh opleidingen wil ik een onderscheidend concept neer zetten. Educatie, beleving en innovatie zijn naast het inmiddels ingeburgerde MVO dé kernwaarden voor dit project.

Heeft u suggesties of interesse om zelf aan boord te komen middels sponsoring of partnership? U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via info@airplanehome.nl of 0619902500.

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Paul Wijers.

1 januari 2018 – Terugblik 2017

De regie over je droom in eigen hand nemen is eigenlijk als een boer die op een akker aan het werk is. En dan heb ik het niet over een “cliche” beeld dat je eerst moet zaaien voordat je kunt oogsten (ondanks dat dit waar is uiteraard). In dit geval is de vergelijking heel anders. Een boer plant namelijk zijn zaadjes en kan daarna niks anders doen dan afwachten. Af en toe een beetje water, zorgen voor goede zon en erop vertrouwen dat de geplante zaadjes hun werk doen. Maar die afwachtende houding past niet bij een ondernemer met ambitieuze doelen.

Afgelopen jaar was een jaar van lijntjes uitgooien en zaadjes planten. Lijntjes om de juiste personen te benaderen, zaadjes om mensen te laten bloeien. Zaadjes die uitgroeien tot stevige bomen die mooier zijn dan we van tevoren hadden kunnen verwachten.

Soms duurt het even voordat die zaadjes uitkomen maar net als de boer heb ik geduld en doe ik mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat de zaadjes in een vruchtbare omgeving terechtkomen en daar ook blijven. Vooral het creëren en behouden van die vruchtbare omgeving blijkt soms lastiger dan het lijkt. Maar het gaat lukken, de doelstelling om Airplanehome met behulp van enthousiaste mensen te verwezenlijken. Op een gezonde manier zonder dat de obsessieve gedachten winnen van het gezond verstand.

2018 wordt het jaar van de waarheid, waar alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Doorgaan op de ingeslagen weg. Een uniek concept neerzetten dat zonder te vliegen de hele wereld bereikt, een beleving om nooit te vergeten!

Graag dank ik alle fans en relaties voor het gestelde vertrouwen en wens jullie allen een succesvol 2018 toe.

Paul Wijers.

 

23 oktober 2017 – Update: Subsidieregeling Provincie Limburg.

Goed nieuws voor Airplanehome!

De Provincie Limburg heeft besloten om bij te dragen aan dit unieke project. Onlangs heeft er een inschrijving plaatsgevonden voor de subsidieregeling “versterken van de kwaliteit toeristisch aanbod in Limburg”. Dit traject is ingezet en fase1 is inmiddels afgerond. Momenteel wordt er hard gewerkt aan fase2, dit is een belangrijke stap op weg naar de daadwerkelijke verwezenlijking van Airplanehome.

Samen zetten we in op innovatie, beleving en educatie!

1 september 2017 – Update: Stand van zaken.

Beste Fans,

Graag willen we jullie inlichten over de huidige stand van zaken met betrekking tot Airplanehome. Op 12 juni jl. zijn we gestart met een crowdfundingcampagne op Kickstarter. Deze campagne heeft twee maanden gelopen en helaas niet het einddoel behaald om Airplanehome te kunnen verwezelijken.

Echter heeft de Internationale crowdfunding op Kickstarter enorm veel nieuwe deuren geopend. Zo zijn er een aantal buitenlandse investeerders en sponsoren gevonden.

Achter de schermen zijn we nu druk bezig met het benaderen van (lokale) bedrijven om een partnership/sponsorship aan te gaan met Airplanehome. Diverse bedrijven hebben al toegezegd om te sponsoren, deze bedrijven zullen binnenkort op de website (Airplanehome.nl) worden gepubliceerd. Na deze drukke zomerperiode zullen ook de maanden september en oktober worden benut om deze weg voort te zetten.

Daarnaast lopen er diverse subsidieaanvragen met het doel Airplanehome tot een groot succes te maken.

Al met al komt de grote droom steeds dichterbij werkelijkheid.

Indien u interesse heeft in een partnership of sponsorship kunt u contact opnemen met Paul Wijers via info@airplanehome.nl

Steun ons en vertel over dit unieke project, de hulp van onze fans is broodnodig!

Team Airplanehome.

8 augustus 2017 – Publicatie in het L1 Nieuws van zaterdag 5 augustus.

https://www.youtube.com/watch?v=aste7u15AYY&feature=youtu.be

18 december 2016 – Publicatie België, Het belang van Limburg.

Omdat onze Belgische fans, investeerders en klanten belangrijk zijn voor de toekomst van Airplanehome. Met dank aan Mark Van Luyk,

belang-van-limburg

14 november 2016 – Airplanehome in de media – Luchtvaartnieuws.nl

Publicatie Luchtvaartnieuws magazine editie november 2016.